anttiolavisalonen Sub specie aeternitatis

maahanmuuttokriittisyyden tila suomessa tänään.

 • tuhopoltto
  tuhopoltto
 • pelko
  pelko
 • tuhopoltto
  tuhopoltto
 • tuhopoltto.
  tuhopoltto.
 • pelko.
  pelko.
 • todelliset asenteet
  todelliset asenteet

 

Maahanmuuttokriittisyydestä on tullut avointa rasismia siitä syystä, että kukaan ei ole koskaan, missään yhteydessä muistanut kyseenalaistaa niitä maahanmuuttokriittisyyden nokkamiesten esittämiä ajatuksia eri rotujen, kulttuurien ja uskontojen tavoista, joiden mukaan on olemassa kulttuureja, ihmisrotuja ja uskontoja joissa ihmisen saa tappaa ja raiskata ilman mitään moraalista oikeutusta.

Kukapa ei haluaisi olla rasisti, jos rasismi on sitä, että vastustetaan esimerkiksi naisen raiskaamista tai pahoinpitelyä.

Unohdettu kuitenkin ollaan, että raiskaaminen on aina rikos - eikä sillä ole mitään tekemistä minkään kulttuurin, uskonnon tai rotupiirteen kanssa.

Tästä syystä myös väkivalta nähdään oikeutetuksi. Ollaanhan tässä usealta maahanmuuttokriittiseltä taholta rummutettu jo vuosien ajan, kuinka suvakit vaan suvaitsevat ja kutsuvat ulkomaalaisten miesten tekemien raiskausten vastustajia rasisteiksi. Mutta asia ei ole näin.

 

Raiskaus on aina rikos - riippumatta siitä kuka tai minkä rodun, kulttuurin tai uskonnon edustaja sen tekee. Rasismia on kuitenkin ajatella, että kyse olisi jostain rotupiirteestä puhuttaessa raiskauksista, ja että jokin rotupiirre johtaisi raiskaamiseen. Rasismia on myös suunnata väkivaltaa tietyn rotutyypin ihmisiä vastaan vain koska he edustavat jotain tiettyä rotutyyppiä.

Silkkaa typeryyttä on suunnata väkivaltaa toisia ihmisiä vastaan koska he edustavat jotain sellaista uskontokuntaa, jonka äärilaita ajaa elämänkatsomuksellista ristiriitaa heidän edustamansa uskontokunnan ja kaikkien muiden uskontokuntien välille. Ja sama koskee myös kulttuurieroja.

Tosiasia kuitenkin on - että meillä suomessa ihmiset haluavat olla rasisteja, koska ne todelliset RASISTIT ovat saaneet suomalaiset ajattelemaan rasistisesti, omien motiiviensa täyttämiseksi. Valitettavasti älykkäästä suomalaisesta tulee laumassa täysi tomppeli, eikä hän ajattele hommafoorumia, MV - lehteä ja kansallissosialistista tai julkirasistista propagandaa pidemmälle..

 

Se mikä allekirjoittanutta todella huolettaa nyt vallitsevassa ilmapiirissa on se - että nyt rasistisiin rikoksiin alkavat syyllistyä kaikki TAVALLISET IHMISET. Eivät ainoastaan ahdasmieliset ja etikoituneet rasistit.

Oletettavasti tässäkin syynä on se, että ihmiset mieltävät rasismin nyt olevan sitä, että he vastustavat tiettyjä kulttuureja, joista he tietävät kaiken sen mitä rasistimanipulaattorit ovat heille opettaneet. Vastaansanominen yhtään mihinkään johtaa äänekkääseen huutoon, häväistyksi tulemiseen ja yhä enenevissä määrin väkivaltaiseen pullisteluun vastaansanojaa vastaan. Tämäkö on sitä suomalaisuutta? Tätäkö on olla Suomalainen?

En haluaisi olla paikalla sinä päivänä kun nämä tavalliset virtaset ja korhoset ja lahtiset huomaavat kuinka typeriä he silloin joskus olivatkaan...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Pelkään, että on vain ajan kysymys, kun tässä tulee kuolonuhreja.

Oma kommenttini:

http://panuraatikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20...

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Kerro nyt sitten mistä 17-kertainen yliedustus tietyllä ryhmillä johtuu, ellei heidän kulttuuristaan?

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Olisiko sinulla puolueetonta tieteellistä tutkimusta siitä, että tämä johtuu kulttuurillisista tekijöistä?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Johtuisiko naisten huonosta asemasta lähtömaissa. Naiset eivät kulje yksin eivät käy juhlimassa jne.. vaihtelee paljon lähi-idän maissa. Pukeutuminenkin on välillä aika niukkaa, siis erilaista kuin lähtömaissa. Käsittykset seksuaalisuudesta. Silmiin katsominen, ystävllisyys, pukeutuminen voidaan katsoa viettely yritykseski. Näitä optulan tilastoja on täällä ollut jo esillä paljon. Uskoisin, että nämä tiedot pitävät paikkansa. Ei minusta siitä kannata kinata. Ja se ikuinen, kyllä raiskauksia tapahtuu omastakin takaa.

Suurin osa tulijoista ei kuitenkaan koskaan syyllisty mihinkään rikoksiin. Mihinkään yleistyksiin ei pidä mennä. Tai tuomita kaikkia ihmisiä. Rikolliset tietenkin. Yleistäminen ja rikoksilla ratsastaminen osataan hyvin myös ns suvaitsevaisten puolella tai trollaaminen, valehtelusta puhumattakaan. Hyvin samanlaista joukkoa kuin mvlehdenkin kannattaja kunta.

Pitäisi kai kinata mitä tehdä. Vuoden päästä maassa on todennäköisesti pitkäkti yli 100 000 maahantullutta ihmistä. Kesän tultua kun tahti taas kiihtyy. Ei sotatoimialueilla ole rauhaa tulossa. Syyrian armeijan hyökkäykset Venäjän rauhanpommitusten tukemana vievät sotaa vain uusille alueille. Köyhyyttä tai näköalattomuutta pakoon lähteviä taas riittää muutoinkin. Perheissä on paljon lapsia sieltäkin riittää tosia ja kolmansia poikia mahdollisuuksia katsastamaan. Joten tämä oli suomen osalta vasta alkua.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Ei ole tiedossa onko yliedustusta vai ei. Muutenkin väestöryhmät niin erilaiset (ikä, sukupuolijakauma, perhetausta jne) ettei oikein voi vertailuja tehdä. Mistä se johtuu muuten että suomenkieliset raiskaavat enemmän kuin ruotsinkieliset?

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Kyllä se yliedustus on ihan tilastotiedettä ja vaikka ottaisi ikäjakauma vääristymät pois, niin yliedustus on ja pysyy. Johtuisiko tuo jälkimmäinen holtittomasta alkoholinkäytöstä, joka on ehkä keskimäärin yleisempää Suomalaisille. Muistaakseni näissä teoissa enemmän kuin puolissa tekijä ja uhri ovat voimakkaasti päihtyneitä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #8

No nyt ei mennyt ihan maaliin asti Ville.
Pyysin sinua laittamaan viittauksen tieteelliseen puolueettomaan tutkimukseen - jossa tutkimustulokset viittaavat siihen, että tällaisia kulttuurillisia piirteitä oikeasti olemassa on. Ei tähän valitettavasti voi olla mikään vastaus, että "todista nyt sitten, että matematiikka on väärässä".

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #10

Puolueeton tutkimus on ne tilastot. Ei siinä tarvi sen suurempaa showta tehdä. Jos niistä tilastoista on osoitettavissa yliedustus, jonkun toisen piirteen kanssa, niin se on vahva todistu itsessään. Ja näin on tapahtunut.

Voimakkaasti vasemmistolainen Guardian on kirjoittanut Afrikan raiskauskulttuurista useamman artikkelin (löytyy hakemalla). Kukaan ei ole nostanut geneettistä teoriaa ylös, koska tämä on nykykäsityksen ja moraalin mukaan väärin. Jossain rikollisuudessa lähtökohdat ja sosiaalinen epätasa-arvo lisää selvästi alttiuttta. Varmasti myös elämänhallinta ja sen puute lisää tämän tyyppistä rikollisuutta, mutta voimakas yliedustus ei käsittääkseni selitä kokonaan tätä ilmiötä.

Biologinen (geneettinen) tekijä on taatusti merkittävä, jos miehellä on esim. sukupuolihormoonia enemmän veressä ja taas heikompi älykkyys ja itsehillintä viettien suhteen, niin tämän tyyppiset teot taatusti ovat yleisempiä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #12

Väärin. Puolueeton tutkimus ei missään nimessä ole ne tilastot.
Tilastojen mukaan suomessa on viimeisen vuoden aikana tapahtunut 1121 raiskausta. Näissä ulkomaalaisten osuus on 25.
Onko se suomalaista kulttuuria selittävä tekijä, että 47% suomalaisista naisista yli 15v. on kokenut väkivaltaa ja seksuaalista väkivaltaa?
http://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2014-...

Tarkoittaako tämä nyt sitten, että meillä suomessa on "sukupuolihormoonia" enemmän veressä ja heikompi älykkyys jne? Mihin vedetään se raja, jonka yli menevällä osalla voidaan osoittaa geneettinen piirre? Lähimmäksi pääsee luultavasti DNA tutkimuksella, mutta se mitä DNA tutkimus kertoo jostain käyttäytymismallista on yhtä tyhjän kanssa.

http://urn.fi/urn:nbn:fi:uta-1-10676,
http://urn.fi/urn:nbn:fi:uta-1-19278

Mitä tulee tulkintaasi älykkyydestä rotujen kesken. Täyttä roskaa. Ja tätä ollaan tutkittu muutenkin kuin Vanhasen perhepiirissä. https://www.udel.edu/educ/gottfredson/30years/Rush...
https://www.psychologytoday.com/blog/the-good-the-...
https://www.psychologytoday.com/blog/unique-everyb...
http://urn.fi/urn:isbn:951-44-5486-3
http://urn.fi/urn:nbn:fi:uta-1-19652
https://tampub.uta.fi/handle/10024/83795

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #27

Olen lukenut aiheestä tälläisen tiivistyksen:

"Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilaston mukaan Afrikassa ja Lähi-Idässä syntyneiden suhteellinen osuus raiskauksista on 17-kertainen suomalaisiin verrattuna.

Tilaston tehnyt erikoistutkija Matti Lehti on todennut jo aiemmin, etteivät ikä, sukupuoli, ansiotaso tai asuinkunta selitä ilmiötä.

Hänen mukaansa tutkimuksessa ei ole selvitetty tarkkoja syitä eri väestöryhmien välisiin eroihin.

Lehden mukaan yhtenä erona on, että suomalaiset raiskaavat usein humalassa, maahanmuuttajat selvin päin."

Tämän pohjalta en pysty tulemaan muuhun lopputulokseen, kuin kulttuuri tai biologia tai molemmat, mutta otan vastaan muitakin teorioita ja olen valmis muuttamaan mielipidettäni.

"Oikeuspsykologi Helinä Häkkänen-Nyholmin mukaan tilastoa voivat selittää kulttuuriset erot.

– Muista kulttuureista tulleet miehet eivät välttämättä ymmärrä, että suomalaisen naisen sanoma ei todella tarkoittaa eitä, hän sanoo Ylelle."

...ja vielä tämä. Kyllä kulttuuri tuntuu yhä vahemmalta selitykseltä - ainakin minusta:

"Maahanmuuttajia auttavassa Monika Naisissa on arvioitu, että jopa 90 prosenttia maahanmuuttajataustaisista naisista on kokenut kotiväkivaltaa. Maahanmuuttajien riski joutua kotiväkivallan uhriksi on kolminkertainen kantasuomalaisiin naisiin nähden."

Jukka Matti

Joo, tuota olen kansa seurannut ja ihmetellyt. Mistähän mahtaa johtua Ruotsalaisten lähes kymmenkertaiset raiskaustilastot Suomeen verrattuna ?
On jopa mailman listalla sijaluvulla 2.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #13

Se lienee kyselytutkimksen kautta tulleesta tuloksesta. Siinä on tilastoitu kaikenlaista puheista alkaen ja suhteutettu koko väestöön. Hömppää.

Jukka Matti Vastaus kommenttiin #14

Olet siis sitä mieltä Ruotsin suureen raiskausmäärään on syynä "valeraiskaukset"?

http://www.bbc.com/news/magazine-19592372

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #17

Uhritutkimusten mukaan Ruotsin raiskaustaso vähän alhaisempi verrattuna Suomen tasoon.

Jukka Matti Vastaus kommenttiin #26

No sulta varmaan löytyy linkki kyseisiin tutkimustuloksiin.

Tossa tilastoja Tämän vuoden tammikuulta. Tilastoitu poliisin rekisteröimät tapaukset.

http://de.gatestoneinstitute.org/5223/schweden-ver...

Siitä saa äkkiseltään laskettua lukumäärät ja voi vertailla suomen tilastoihin. Valitettavasti tuossa ei ole Suomea huomioitu.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #29

https://en.wikipedia.org/wiki/Rape_statistics#Sweden

"An EU-wide survey on sexual violence against women, published the European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) in 2014, showed Sweden was only third highest, below Denmark and Finland ..."

Siellä myös alkuperäislähteet. Raiskaustilastojen paradoksi on että mitä tasa-arvoisempi maa sitä enemmän on myös raportoituja raiskauksia. Ruotsissa raportoidaan raiskauksia paljon herkemmin kuin Suomessa.

Jukka Matti Vastaus kommenttiin #53

Mielenkiintoista. Antamasi linkin tietoja:

"Rape at the national level, number of police-recorded offenses":

Sweden 63.5 /100 000 asukasta
Finland 15.2 / 100 000 asukasta

"Kaikkiaan tilanteemme on kuitenkin paljon parempi kuin Ruotsissa. Siellä seksuaalirikoksista ilmoitetaan ainoastaan joka viides - kymmenes. Siitä huolimatta maa on kansainvälisissä vertailuissa oikea raiskausten tyyssija - heti toisena Etelä-Afrikan jälkeen."

Lainaus oli tuolta:
http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2015/02/su...

Sieltä löytyy myös linkit tietojen alkulähteille.

Tuolla juttu ruotsin ilmoitusprosenteista:
http://www.hs.fi/paivanlehti/14022015/a1423815249949

Tuolla lisää pohdintaa

http://gatesofvienna.net/2013/10/sweden-a-new-hell...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #13

Se johtuu todennäköisesti juuri niistä kulttuurieroista, joita "ei ole". Se, mikä Ruotsissa on raiskaus, ei Suomessa ole.

Jukka Matti Vastaus kommenttiin #31

No, olisko mitää esittää todisteeksi. Tilastointitapa on toki erilainen, paljonko se tekee eroa ?

Laitanpa tuohon erään professorin tutkimuksia sisältävän linkin. Kannattaa käydä lukemassa myös perusteet kullekkin väittämälle. Ovat linkitettyjä. Siinä on huomioitu erilaiset ilmoitushalukkuudetkin. Ruotsissa ilmoitetaan vain 10-20 % raiskauksista ja silti määrät on kauhistuttavan suuria.

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2015/02/su...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #32

Tuli vaan mieleen kaikki ne feministiset pläjäykset, mitä ruotsin suunnalta on vuosikymmenten saatossa tullut ja Julian Assangen raiskaustapaus.

Toisaalta, ei minulla ole mitään vaikeuksia uskoa asian olevan juuri sellainen kuin miltä se näyttää.

Olen vaan sitä mieltä, että ihminen on reaktiivinen sika, jolle jokainen päivä on samanlainen lämmin lätti, jonne hyvä isäntä kantaa herkkuruokia.

Sitten koittaa joulu ja sian maailma mullistuu. Jos se ei olisi tyhmä sika, se olisi epäillyt ajoissa ja suksinut Mallorcalle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onhan kuolonuhreja jo tullut, yksikin mamu tappoi useampia suomalaisia ostoskeskuksessa muutama vuosi sitten.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Eihän nuo Sellon murhat liittyneet mitenkään maahanmuuttopolitiikkaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Muistin että myös Porissa turvapaikkaa hakenut nuori mies tappoi nuoren porilaistytön. Montako näitä maahanmuuttajien tekemää murhaa oikein on?

Jukka Matti Vastaus kommenttiin #21

Lyhyesti tuli mieleen nämä kaksi tapausta:

Kaksoismurha kirveen kanssa oulussa muistaakseni viime talvena.

Abdiqadir Osman Hussein, Somali joka vapautunee raiskauksista ja murhasta ensi syksynä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eihän nuo Sellon murhat liittyneet mitenkään maahanmuuttopolitiikkaan."

Tasan liittyi, kyseessä oli turvapaikkaa hakenut mamu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuhopoltot ovat tietysti tuomittavia. Jos ja kun tekijät saadaan kiinni, heidät myöskin tuomitaan.

Sen sijaan olen vahvasti eri mieltä siitä, että maahanmuuttokriittisyydestä olisi tullut avointa rasismia. Rasistit ovat melkoisella todennäköisyydellä maahanmuuttokriittisiä, mutta maahanmuuttokriittisten väittäminen rasisteiksi on vähintäänkin huima yleistys ja todennäköisesti useimmissa tapauksissa virheellinen väite.

Vastaava pätee, mutta toisin päin, näihin raiskauksiin. Kyllä kulttuurilla on mitä ilmeisimmin yhteys raiskaustodennäköisyyksiin. Tilastot osoittavat sen erittäin selvästi. Sen sijaan on huima yleistys ja useimmissa tapauksissa perusteeton väite pitää kaikkia kyseisen kulttuurin edustajia raiskaajina.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että kun meillä suomessa yli 15 vuotiaista naisista 47% on joutunut väkivallan ja seksuaalisen väkivallan uhriksi - että Suomalainen kulttuuri on raiskaus- ja väkivaltakulttuuri? Siis, noin niin kuin tilastoihin vedoten. Vaikkakaan siis kaikkia kulttuurimme edustajia ei tällaisina voisi pitää.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Hihastasiko sinä moisia lukuja keksit. Ainakaan Optulan tilastoista et saa moisille väitteille tukea.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #28

http://www.ihmisoikeuskeskus.fi/?x177247=287926
http://tilastokeskus.fi/til/rpk/2014/15/rpk_2014_1...
http://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2014-...

Niin ja siis - tuon mukaanhan (2012) em. asioita on kokenut 30 - 39% naisista. Kolmessa vuodessa tämä luku on kuitenkin muuttunut + 9%. Virhemarginaali +-1,2%.

Ja ennen kuin ehdit kumoamaan tämän ottamalla puheeksi sen, että lista

*1. Unwelcome touching, hugging or kissing
2. Inappropriate staring or leering that made you feel intimidated
3. Sexually suggestive comments or jokes that made you feel offended
4. Somebody sending or showing you sexually explicit pictures,
photos or gifts that made you feel offended?
5. Inappropriate invitations to go out on dates
6. Intrusive questions about your private life that made you feel offended
7. Intrusive comments about your physical appearance that made you
feel offended
8. Unwanted sexually explicit emails or SMS messages that offended you
9. Inappropriate advances that offended you on social networking websites
such as Facebook, or in internet chat rooms
10. Somebody indecently exposing themselves to you
11. Somebody made you watch or look at pornographic material against
our wishes
* ja siihen vastaaminen olisi jotenkin huppelis hoppelis, niin pyydän sinua rauhoittumaan.
Kipu, suru, inho ja viha - myös seksuaalinen ahdistelu, pahoinpitely - riippumatta siitä mitä ulkopuoliset ihmiset sanovat - on subjektiivinen kokemus.

Kukaan ei voi sanoa toiselle, että "sinä et tunne kipua", silloin kun joku kipua tuntee, kukaan ei voi sanoa toiselle, että "sinä et saa olla surullinen" silloin kun joku on surullinen - eikä kukaan voi sanoa, että "sehän oli vain harmiton taputus takapuolelle" ilman, että toinen sitä saisi seksuaalisena tekona pitää..

Jos minä pidän vaikkapa seksuaalisena tekona sitä, että vieressäni linja-autossa istuva setä tai täti hipelöi jalkaani, niin hitto vie.. se on seksuaalinen teko. Ja sillä selvä. Ei mulla muuta..

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #30

Melkein arvasin, että tässä vedotaan näihin surullisen kuuluisiin "tutkimuksiin" (lainausmerkit tarpeen), jossa väkivallaksi ja seksuaaliseksi väkivallaksi katsotaan epäasiallinen tuijottaminen tai virnistely, kuulijan sopimattomaksi kokemien vitsien kertominen, ei-toivotut treffikutsut, ulkonäköä koskevat kommentit jne. Noilla kriteereillä seksuaalisen väkivallan kohteeksi on tosiasiassa joutunut yli 90 % naisista ja miehistä. Niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Subjektiiviseen kokemukseen vetoaminen on tässä tapauksessa asian viemistä vahvasti sivuraiteelle. Väkivalta, etenkin rikoksista puhuttaessa, on objektiivisesti todettava asia. Voit kokea jonkun asian subjektiivisesti epämiellyttävänä, mutta se ei tarkoita, että mitään rikosta olisi tapahtunut tai että olisit rikoksen uhri.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #34

Ja tässä me emme ole samoilla linjoilla - ja se olkoon meidän etuoikeutemme.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #38

Onko sukupuolesta riippumatta mahdollista käydä peruskoulu läpi joutumatta kohtaamaan ainakin jotain luettelissasi mainittua seksuaalista häirintää?

Lista on sinänsä perusteltu...

Mutta on silti typerää laskea yhteen ikävät kokemukset ja törkeät rikokset.

Minuakin on haukuttu satoja kertoja, mutta en silti koe näitä edes yhden raiskauksen vertaiseksi.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #42

Niin. Tuo on se ikiaikainen kysymys. Onko henkinen väkivalta väkivaltaa ja jos on, niin kuinka vakavaa se on, oikeasti..

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #44

Pakkohan tähän lisätä tämä. En tiedä muistatko tässä taannoin lukeneesi juttua miehestä joka sai naiseltaan turpaansa ja soitti hätäkeskukseen. Noh, hätäkeskuksen päivystäjä hieman hirtehisesti oli tähän soittoon tokaissut, että "jaa mitä - saatsä muijalta pataas..."

Oliko kyse mistä. Voidaanko hätäkeskuksen vastaajan ajatella syyllistyneen henkiseen väkivaltaan uhria kohtaan, vai oliko kyseessä vain huono kommentti. Mene ja tiedä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #44

Rinnastatko ihan tosissaan raiskauksen ja esim sanallisen loukkauksen? Ei hyvää päivää....

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #47

Niin. Rinnastanko minä vai rinnastatko sinä. Minä en mielestäni rinnasta.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #48

Antamasi listaus rinnastaa henkisen, fyysisen ja jopa mahdollisesti perusteettomasti koetun väkivallan/pelon/uhkailun.

"Tarkoittaako tämä nyt sitten sitä, että kun meillä suomessa yli 15 vuotiaista naisista 47% on joutunut väkivallan ja seksuaalisen väkivallan uhriksi..." /Salonen

Vertaat yksi-yhteen fyysiseen tekoon, kuten raiskaukseen, jopa:

2. Inappropriate staring or leering that made you feel intimidated
3. Sexually suggestive comments or jokes that made you feel offended
5. Inappropriate invitations to go out on dates
6. Intrusive questions about your private life that made you feel offended
7. Intrusive comments about your physical appearance that made you
feel offended
9. Inappropriate advances that offended you on social networking websites
such as Facebook, or in internet chat rooms

Luettelon tapausten uhrit siis määrittelet siis: "väkivallan ja seksuaalisen väkivallan uhriksi".

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #63

Anteeksi, että vastaan vasta näin jälkikäteen. Työt ovat pitäneet kiireisinä.

En voi tapauskohtaisesti lähteä ruotimaan tuota listaa. Mutta - tiedän, niin kuin tiedät Pekka sinäkin, että valtaosa noista listan verrokeista on vain verrokkeja. Se mitä ihminen on kokenut listan sisään ahdettujen verrokkien edustavan - on mahdotonta kiistattomasti tulkita. Joka tapauksessa - väkivalta (myös henkinen), seksuaalinen väkivalta (myös henkinen) ja sen kokemistapa on aina subjektiivinen.

Tiedäthän, että myös Pommiuhkaus on vain sanallinen väkivallanteko. Se, mikä siitä tekee rikoksen on aito subjektiivinen kokemus. Pommiuhkauksesta tulee objektiivinen silloin, kun lainsäädäntö ja lain tasavertaisuus edustaa nimenomaan tasavertaisuutta kontekstissa "ihmisarvo - " eikä nojaa esimerkiksi lainsäädännöllisiin tekijöihin mitä tulee omistuksesta säädettyyn lakimerkistöön.

Pommiuhkaus esimerkiksi metsän keskelle sijoittunutta puustoa kohtaan on oletusarvoisesti eri tavalla kiinnostava, kuin pommiuhkaus vaikkapa linja-autojen pysähdysalueelle.

Mutta, jos olet edelleenkin sitä mieltä, että naisille (ja yli 15v. tytöille) saa ehdotella kaduilla vaikkapa anaaliseksiä, tai treffejä peniksen imemisen merkeissä, tai "onko sulla kiree/kipee pillu" kysymyksiä, tai "onpas vitun pantava perse sulla.." kommentteja tai ihan tällainen perus pippelikuvien lähettely Facebookissa tai muissa somepalveluissa vaikkapa raiskatulle naiselle (tai kenelle tahansa yli 15v. tytölle) - on ihan okei. Niin teet itsestäsi varmastikin naisten (ja yli 15vuotiaiden tyttöjen - sekä heidän perheittensä) joukossa aika haluttua tai pelättyä tavaraa. Vai mitä luulet?

Onko oletuksesi tällaisissa tilanteissa, että koska et "tee mitään" niin et myöskään toimi väärin, uhkaavasti - mahdollisesti jopa niin, että väkivallan tunnusmerkistö lain sanan mukaisesti täyttyy? (RL 25 pykälä 7., 7a ja 8. RL 20 pykälä 5a, 6., 7. ja 7a.)

Samaan kategoriaan voidaan tietenkin ynnätä tuo kohta 2. Inappropriate staring or leering that made you feel intimidated: jos menet vaikkapa uimahalliin tuijottelemaan ylä-asteikäisiä tyttöjä (15v - 17v.) niin onko se mielestäsi hyväksyttävää. Jos sinua pyydetään poistumaan, ja jatkat tuijottelua, niin toimitko oikein? Sinustahan tämän voi tuntua ihan mukavalta, ihan fantsulta mimmien tsiigailulta - mutta jos 15 vuotiaat tytöt kokevatkin sen ahdistavaksi. Entäpä jos kuolaat ja viheltelet näille 15vuotiaille tytöille. Ehkä jopa nuolet leikkisästi sormiesi väliä ihan vain koska sinusta nyt siltä tuntuu... No, esimerkkejä tuon alle mahdutettavaksi olisi varmaan paljon, mutta luulen, että saat jo näiden perusteella kiinni mitä tarkoitan.

Anteeksi kamalan paljon, etten pysty tämän paremmin näitä esimerkkejä avaamaan. Tein kuitenkin parhaani.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #64

Ymmärrän kyllä pointtisi. Älä turhaan selitä minulle, ettei mikään, vähäinenkään, vihamielinen/haitallinen teko ole väärin. Lapselta ei saa ottaa tikkukaramellia eikä lasta saa raiskata, I get that. Et ehkä pidä näitä tekoja, minun tavoin, moitittavuudeltaan kovin eritasoisina, ja tämä voi olla välillämme suurin ero.

Vaikka teot a+b+c+d+e+f+g+h+i+j+... ovat väärin, ei niitä voi verrata YHTEENLASKETTUNA toisen ryhmän pelkkiin tekoihin j ja todeta määrien olevan suunnilleen yhtä suuret(?)

Korostan siis, että verratessasi VAIN esimerkiksi pakolaistaustaisten tekemiä, oikeudessa tuomittuja, raiskauksia....

kantasuomalaisten tekoihin: epäasiallista käytös + loukkaavaa käytös + lievää ahdistelu + törkeää ahdistelu + lievää seksuaalista väkivalta + seksuaalista väkivalta + törkeä seksuaalinen väkivalta... vertaus on mielestäni... no perseestä.

Jos verrataan porukan a virheellistä toimintaa porukan b tekemisiin, niin olisi reilua rajata vertailu vain verrattaviin tekoihin?

Asiatonta käyttäytymistä/ahdistelua - asiattomaan käyttäytymiseen/ahdisteluun.

Parisuhteissa tapahtuvaa väkivaltaa/raiskauksia - parisuhteissa tapahtuvaan väkivaltaan/raiskauksiin.

Ulkopuolisiin/tuntemattomiin kohdistettua väkivaltaa/raiskauksia - ulkopuolisiin kohdistettuihin väkivalta-/raiskaustekoihin.

Jos Suomessa on reilu miljoona potentiaalista kantis-raiskaajaa ja vaikkapa 5.000 pakolaistaustaista naista/tyttöä, niin kuinka moni näistä tulee vuosittain "puskaraiskatuksi" kantis-raiskaajan toimesta? 0? 1? Meillä on siis etnisiä kantis-"predatori-rasikaajia" keskimäärin: 3? 10? Siis yksi tai muutama / 100.000.

Entä toisinpäin? Jos meillä on vaikka noin 20.000 potentiaalista pakolaistaustaista-raiskaajaa, niin kuinka moni näistä syyllistyy vuosittain kantis-naisen/tytön raiskaukseen? 10? 30? Eli etnisiä pakolaistaustaisia-"predatori-raiskaajia" keskimäärin: 100? 300? Siis 1-2 /100.

Siis jos verrataan esimerkiksi pakolaistaustaisten törkeitä tekoja kaikenlaisiin kantaväen tekemisiin, sivuutetaan tosiasia että pakolaistaustaiset syyllistyvät todennäköisesti myös ei-törkeimpiin tekoihin suunnilleen yhtä paljon kuin törkeisiin. Jos tätä ei huomioida niin vertausluku on järjetön esimerkiksi 50.000 kaikenlaista tekoa vs. 20 törkeää/"normaalia" raiskausta.

Jos taas esität etteivät pakolaistaustaiset syyllisty yhtä yliedustetusti (vähintään 10* useammin) vaikkapa parisuhteessa tehtyyn väkivaltaan/raiskauksiin, kuin mitä he raiskaavat "meitä", niin eikö silloin "meihin" kohdistetut raiskaukset ole selkeästi rasistisesti kohdennettuja?

Oletko muuten lukenut, että pakolaistaustaiset naiset kokevat parisuhdeväkivaltaa paljon kantis-naisia useammin, vai oletko pystynyt ummistamaan silmäsi tämänlaisen "ikävän" tiedon kohdalla?

Lisäksi et kai yritä esittää, että asiatonta käytöstä tai ahdistelua ilmenisi (SUHTEESSA määrään) pakolaistaustaisten tekemänä VÄHEMMÄN kuin kantisten tekemää?

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #67

Vaikka teot a+b+c+d+e+f+g+h+i+j+... ovat väärin, ei niitä voi verrata YHTEENLASKETTUNA toisen ryhmän pelkkiin tekoihin j ja todeta määrien olevan suunnilleen yhtä suuret(?)

- En saa kiinni pointistasi.

Korostan siis, että verratessasi VAIN esimerkiksi pakolaistaustaisten tekemiä, oikeudessa tuomittuja, raiskauksia....

- En saa kiinni. Toisin sanoen, en ymmärrä mitä haet tällä.

kantasuomalaisten tekoihin: epäasiallista käytös + loukkaavaa käytös + lievää ahdistelu + törkeää ahdistelu + lievää seksuaalista väkivalta + seksuaalista väkivalta + törkeä seksuaalinen väkivalta... vertaus on mielestäni... no perseestä.

- Mielestäni on hyvä, että sinulla on mielipide tähän asiaan.

Jos verrataan porukan a virheellistä toimintaa porukan b tekemisiin, niin olisi reilua rajata vertailu vain verrattaviin tekoihin?

- Mistä reiluus kumpuaa? Siis kenen motiivin mukaista reiluus tässä on ja millä periaatteella. Hieman vaikeaa saada kiinni ajatuksestasi.

Asiatonta käyttäytymistä/ahdistelua - asiattomaan käyttäytymiseen/ahdisteluun.Parisuhteissa tapahtuvaa väkivaltaa/raiskauksia, parisuhteissa tapahtuvaan väkivaltaan/raiskauksiin.
Ulkopuolisiin/tuntemattomiin kohdistettua väkivaltaa/raiskauksia - ulkopuolisiin kohdistettuihin väkivalta-/raiskaustekoihin.

- Voitko selittää, mikä tämä listaus on? Mitä yrität tällä listauksellasi kertoa?

Jos Suomessa on reilu miljoona potentiaalista kantis-raiskaajaa ja vaikkapa 5.000 pakolaistaustaista naista/tyttöä, niin kuinka moni näistä tulee vuosittain "puskaraiskatuksi" kantis-raiskaajan toimesta? 0? 1? Meillä on siis etnisiä kantis-"predatori-rasikaajia" keskimäärin: 3? 10? Siis yksi tai muutama / 100.000.

- Onko raiskaus siis laadullisesti jotenkin pahempi, kun se tehdään puskassa? Mielestäni kaikki raiskaukset pitäisi niputtaa RL 20 pykälä 2. alle.

Entä toisinpäin? Jos meillä on vaikka noin 20.000 potentiaalista pakolaistaustaista-raiskaajaa, niin kuinka moni näistä syyllistyy vuosittain kantis-naisen/tytön raiskaukseen? 10? 30? Eli etnisiä pakolaistaustaisia-"predatori-raiskaajia" keskimäärin: 100? 300? Siis 1-2 /100. Siis jos verrataan esimerkiksi pakolaistaustaisten törkeitä tekoja kaikenlaisiin kantaväen tekemisiin, sivuutetaan tosiasia että pakolaistaustaiset syyllistyvät todennäköisesti myös ei-törkeimpiin tekoihin suunnilleen yhtä paljon kuin törkeisiin. Jos tätä ei huomioida niin vertausluku on järjetön esimerkiksi 50.000 kaikenlaista tekoa vs. 20 törkeää/"normaalia" raiskausta.

- Mielestäni kaikki raiskaukset pitäisi niputtaa RL 20 pykälä 2. alle.

Jos taas esität etteivät pakolaistaustaiset syyllisty yhtä yliedustetusti (vähintään 10* useammin) vaikkapa parisuhteessa tehtyyn väkivaltaan/raiskauksiin, kuin mitä he raiskaavat "meitä", niin eikö silloin "meihin" kohdistetut raiskaukset ole selkeästi rasistisesti kohdennettuja? Oletko muuten lukenut, että pakolaistaustaiset naiset kokevat parisuhdeväkivaltaa paljon kantis-naisia useammin, vai oletko pystynyt ummistamaan silmäsi tämänlaisen "ikävän" tiedon kohdalla?
Lisäksi et kai yritä esittää, että asiatonta käytöstä tai ahdistelua ilmenisi (SUHTEESSA määrään) pakolaistaustaisten tekemänä VÄHEMMÄN kuin kantisten tekemää.

- Mielestäni kaikki raiskaukset pitäisi niputtaa RL 20 pykälä 2. alle.
Eipä tämä nyt tehnyt minua sen suuremmin viisaammaksi. Suomessa on paljon miesten raiskaamia naisia. Raiskaaminen on aina rikos. Mielestäni raiskaustilastot kertovat siitä, että viranomaistyö raiskausrikosten selvittämisessä toimii kohtalaisesti. Kaikki spekulointi sen ympärillä, että mistä raiskaaminen johtuu - kertoo ensisijaisesti spekuloivan tahon motiiveista.

Raiskauksen päätyminen poliisin tilastoimaksi kertoo siitä, että asia on edennyt poliisille ja asiaa tutkitaan rikoksena ja siinä se. Jos kuitenkin lähdetään liikkeelle siitä, että raiskausta tutkitaan kulttuurisena ilmiönä, niin silloin mielestäni tutkimus pitää olla puolueeton.

Meitä suomalaisia on n.5,5 miljoonaa. Meidän suomalaisten joukossa on 1,2 miljoonaa ihmistä, jotka ovat kokeneet parisuhteessa seksuaalista väkivaltaa ja väkivaltaa. Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, että suomessa myös muut - kuin suomalaiset naiset ovat kokeneet väkivaltaa ja seksuaalista väkivaltaa.

Tosiasiassa - tämä kertoo vain sen, että suomessa on mitä luultavammin vähintään noin 1,3miljoonaa naista jotka ovat kokeneet väkivaltaa ja seksuaalista väkivaltaa.

Mielestäni suomalaisuus ei kuitenkaan ole seksuaalista väkivaltaa ihannoiva kulttuuri, eikä väkivaltaisuudessa ole mitään niin hienoa, että se pitäisi erityisesti nostaa esiin Suomalaisena ilmiönä. Tämä on kuitenkin nurinkurinen ajatus sen kanssa, että reilut 20% maamme kansalaisista on kokenut seksuaalista- ja muuta väkivaltaa täytettyään 15vuotta.

Joidenkin arvioiden mukaan naisten kokema seksuaalinen väkivalta ja väkivalta ovat kuitenkin noin 12% yleisempää kuin mitä tulee ilmi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"huomaavat kuinka typeriä he silloin joskus olivatkaan.."

Tuskin tajuavat koskaan, vieläkin on Venäjällä ihmisiä jotka haikailevat Neuvostoliittoa takaisin. On vain pakko hyväksyä että keskuudessamme on alhaisella älykkyysosamäärällä varustettuja yksilöitä joilla on äänestysoikeus. Onneksi näitä on pieni vähemmistö vaikka ovatkin äänekkäitä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Niin, meillä suomessahan saavat myös täysi-ikäiset kehitysvammaiset henkilöt äänestää. Onko se mielestäsi väärin?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei se väärin ole mutta näillä eväillä on mentävä ja se näkyy Suomen taloudessa.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #45

Mietin siis vaan - kun otit tuon ÄO:n nyt puheeksi. Olisiko mielestäsi oikein säätää jonkinlainen Älykkyysosamääräraja äänioikeudelle?

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #58

Hihi, minä ilman muuta kannatan äo-rajaa äänestämiselle, mutta miten kävisi palstan äänekkäimmille sovinisti-rasistimiehille?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Junttirasismi ja väkivaltainen uhoaminen puuttuu alati vaan karkeammaksi: Pieneltä paikkakunnalta, jossa on vastaanottokeskus, kokenut naisystävä raportoi, että känniset kantikset kovaäänisesti kehuvat sillä, mitä he tekisivät joitakin kansallisuuksia edustaville turvanpaikanhakijoille - siis raiskaisivat ja tappaisivat miehet, en viitsi toistaa tarkasti. Tässä voi henkirikoksia tulla.

Olisi rasismia ja myös amatöörimäistä lapsellisuutta kuvitella. että jokin rotupiirre johtaisi raiskauksiin.

Toisaalta olisi hyvin vanhakantaista, essentialistista kuvitella, että biologiassa syntymässä saatu sukupuoli aina johtaisi samanlaiseen sosiaaliseen käyttäytymiseen. Totta kai "kulttuurilla" ja maskuliinisuusnormilla on merkitystä. Sukupuoli on sosiaalinen konstruktio, jota tuotetaan koko ajan toistoteoilla, ja monet nuoret muslimimiehet tuottavat sitä nyt eri tavalla kuin esimerkiksi ne etniset ja alakulttuuriset vähemmistöt, joissa

a) maskuliiniset toimijat saavat hyvää mieltä ja sosiaalista arvostusta, siitä että ovat seksuaalisesti hyviä naiselle/ naisille;

b) naisosapuolen oletetaaan aktiivisesti harjoittelevan ja kehittävän kykyjään.

Tuossa kulttuurisessa muodostumassa raiskaukset eivät oikein tule kyseeseen.

Muslimikulttuurissa ne taas tulevat kyseeseen, jos tarkoituksena onkin saavuttaa sosiaalista tunnustusta, Anerkennung, muslimiveljien keskuudessa ja osoittaa omaa uskonnollista ylemmyyttä. Tutkimustietoa löytyy vaikka kuinka paljon esimerkiksi saksalaisilta KFN- ja WZB-instituuteilta.

Juha Kuittinen

"Maahanmuuttajien rikollisuus on kiistanalainen aihe nykyeurooppalaisessa
kriminologisessa tutkimuksessa. Aihe nähdään ongelmalliseksi muun
muassa siksi, että tuloksia voidaan käyttää yksittäisten maahanmuuttajaryhmien
leimaamiseen. Tutkimuksen pelätään levittävän rasistisia uhkakuvia
ja yleistyksiä. Vasta-argumenttina kritiikille voidaan esittää, että tosiseikkoihin
pohjautuva tieto on aina parempaa kuin erilaiset enemmän tai
vähemmän perusteettomat oletukset. Rasistisia yleistyksiä ja uhkakuvia
leviää ilman tutkimustakin, tutkimuksen avulla niitä voidaan oikoa."

http://www.optula.om.fi/material/attachments/optul...

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kieltämättä millään tavalla näitä suomalaisten negatiivisia piirteitä, oletko koskaan koittanut ajatella, että ne eivät ole pelkästään suomalaisten negatiivisia piirteitä, vaan yleismaailmallisia negatiivisia piirteitä?

Että jos asetetaan pitkälle feminisoitunut Suomi globaaliin viitekehykseen ja tehdään sen pohjalta arvioita, aika nopeasti tulee vastaan se, että on todennäköistä, että noissa negatiivisissa piirteissä Suomi ei missään tapauksessa edusta maailman huippua.

http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/lan...

Minulla pisti silmään tuossa sen yhden raiskatun kertomus tapahtumista. Raiskauksen jälkeen tekijä pyysi raiskattua facebook-kaverikseen ja löytyi lähistöltä - ei ilmeisesti kokenut tehneensä mitään väärää.

Kun koitan asettua tekijän asemaan ja ymmärtää mitä ihmettä hänen päässään liikkui, sitä on hyvin vaikea tavoittaa. Raiskattu sanoi, että hänet raiskasi paha ihminen. Paha ihminen on mielestäni määritelmällisesti joku, joka tekee tietoisesti pahaa. Mitä jos ei ymmärrä tehneensä pahaa, vaan ajattelee tehneensä oikein?

Salafisteilla on selvät sävelet asian suhteen:

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015081520183532_...

Miten taistella vastaan tätä palapeliä, jota mieleni alitajuisesti koko ajan kasaa. Ui kuin ankka, kävelee kuin ankka, kaakattaa kuin ankka... Ei ole ankka?

Maailman historia on pullollaan erilaisia kulttuureja, joissa on käsitetty asioita aivan eri tavalla kuin nyt. Emme kykene tavoittamaan edes sitä tapaa hahmottaa maailmaa, mikä ihmisillä oli näilläkään leveyksillä vaikka 200 vuotta sitten ja miten se näkyi heidän käytöksessään. Ja sitten yhtäkkiä voimme tuosta vaan leikkiä, ettei mitään kulttuurieroja ole.

Että jos kiinalainen nylkee koiran elävältä saadakseen sen lihaan makua, hän vain on paha, sadistinen ihminen, koska meidän tapamme nähdä koira on ainut tapa. Toisaalta sitten voimme lillua relativismissa kun se auttaa meitä selittämään asiat parhain päin.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Hienoa! Antti sanoi sen juuri niin - kuin se pitikin sanoa! Kiitos.

Juha Kuittinen

Pitäiskö järjestää maahanmuutosta kansanäänestys kuten Sveitsissä tehtiin?

"Lakialoitteen takana on huoli maahanmuuttajien määrästä kahdeksan miljoonan asukkaan sisämaavaltiossa. Sveitsin asukkaista nyt noin 20 prosenttia on ulkomaalaisia, ja SVP:n mukaan maahanmuuttajien lisääntyvä määrä uhkaa jo sveitsiläisen kulttuurin säilymistä.

Lisäksi huolena on asumisen kallistuminen, julkisen sektorin ylikuormittuminen ja kilpailu työpaikoista. Tällä hetkellä Sveitsin työttömyysprosentti on 3,2 prosenttia, kun EU:n keskiarvo on yli 10 prosenttia."

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1391913263732

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Mielestäni suomessa pitäisi monessa asiassa mennä Sveitsin-mallin mukaisesti. Mutta tämä ei riitä. Pelottavin skenaario sveitsin-malliin siirtymisessä olisi se, että varsin varhaisessa vaiheessa, ennen suoran demokratian toteutumista - muuttuisi demokratia ikään kuin jonkinlaiseksi "jäännösdemokratiaksi", jossa demokratian suoruuden totuudenmukaisuus olisi manipuloitavissa mm. sidosryhmien etujen ajamiselle ohi suoran demokratian.

Kuulostaako ihan hullulta? Tosin, nythän meillä suomalainen yhteiskunta pyörii jo suurissa määrin niin, että lobbarit vie ja edustajat vikisee...:)

En tiedä. Vaikea kysymys.

Käyttäjän SeppoRaittila kuva
Seppo Lähdevalo

Tilanne on melkoinen vaikka vain ihan enimmäkseen valtamedialähteistä katsoen.

Vaikkapa tästä on hyvä aloittaa Suomen osalta lukujen tutkailu:
http://www.polamk.fi/instancedata/prime_product_ju...
(esim. sivulla 32 raiskausrikoksista vuonna 2013, edellyttäen, että tapausten määrä on ollut yli 5kpl/vuosi kansallisuutta kohden)
Koontia tuosta täällä: http://www.fincrime.net/kotimaa/poliisi-ulkomaalai...

Muilta osin on monta ulottuvuutta.
Tyttöjen ja naisten asema yleisesti on minusta näissä otettava päänäkökulmaksi.

Tällaiset jää monesti katveeseen (olen lukenut muutamassa kuukaudessa hyvin monta kymmentä raiskausuutista mm. Suomesta):
Yleisesti ottaen raiskaukset kyllä kaikissa valtioissa tuomitaan, mutta selittelykulttuureissa on paljon eroa. Ja se vaikuttaa tekijöiden syyllisyydentunteen asteeseen, jos syyllisyyttä kokevat.

Esim. ei Suomessa kantasuomalainen raiskaaja perustele raiskausta esim. omalla kulttuurillaan, raiskattavan etnisellä taustalla, minihameisuudella tai hae tukea rukoilemalla kahden raiskauksensa välissä... Eikä suomenkielisiltä ole löytynyt someryhmää, jossa raiskauksiin yllytettäisiin (kuvakaappaus minulla on Fincrime-sivustolta poimittuna, sellaisesta FB-ryhmästä, jossa oli ulkomaalaistaustaisia suomeksi kirjoittavia nuoria). Ja äskettäin iso media julkisti, että poliisi pitää törkeänä raiskauksena erään Saadin tekoa ja silti hän ei sitä ymmärtänyt koska pyysi FB-kaveriksi: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/pyysi-u...

Nuo eivät ole vain äärimmäisyyksiä, vaan tutkijatkin ovat jotain huomanneet, esim. http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/arabiku...

Suomalaisissa miehissä on mielestäni myös paljon tunneälyttömiä ja naista ymmärtämättömiä ja joka kansassa on sairaita yksilöitä. Ja ikäjakaumat ja sota/sodattomuus-taustat selittävät osan noista eroavuuksista. Mutta iso osa jää selittämättä...

Mutta vaikka joku osaisi selittääkin, eikö oleellista ole se, ettei tulijoita osata kotouttaa eikä kotouttamiseen paljoa panosteta? Ennemminkin seuraukset törttöilyistä ovat usein turvapaikanhakijoille paljon lievempiä ja useammin olemattomia kuin kantasuomalaisille.

Tällaisen löysin seksuaalikasvatuksesta eli nyt vihdoin se on aloitettu: "Maahanmuuttovirasto on jo pyytänyt apuun Väestöliittoa. Kasarmeissaan seksin puutteessa elävien turvapaikanhakijoiden haluja yritetään ohjata oikeisiin uomiin opetusvideolla. Ydinsanoma on selkeä: naisia ei raiskata, heitä rakastetaan. Kiinnostus videokoulutukseen on ollut vähäistä. Vain harvat vastaanottokeskusten asukkaat ovat innostuneet katsomaan, vielä harvempi jaksanut kuunnella loppuun saakka."
http://blogit.iltalehti.fi/tuula-malin/2015/12/02/...

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen
Käyttäjän SeppoRaittila kuva
Seppo Lähdevalo

Kritiikin käsite on muuten hyvin täällä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Arvostelu

Esim. itse olen maahanmuuttokriittinen ja juuri siksi
1) olen aina halunnut ja nykyäänkin haluaisin Suomeen enemmän pakolaisia kuin hallitus ottaa;
2) mutta vastustan monista syistä hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa ja
3) jotta sen suuren vahingollisuuden ja vaarallisuuden saisi pysäytettyä, vaaditaan aikaa ja uudet vastuuhenkilöt ja systeemit ja siksi paras ratkaisu olisi jonkinlainen "rajat kiinni" eli mm. suuret rajoitteet ei-työperäiselle maahanmuutolle.

Minulle on ollut muuten todella vaikea löytää haittamaahanmuuton vastustajien piiristä yhtäkään, joka vastustaisi julkisesti aitojen pakolaisten ottamista. Tai edes keskustelua siitä, paljonko heitä olisi sopivaa ottaa. Noh, harva varmaan ylittää Sipilän asettamaa Suomen maksimisietokykyä 10 000 / vuosi. Mutta eivät nuo vastustajat välttämättä kovin pieniäkään lukuja esittäisi.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Tuota sopii pohtia ajan kanssa. Itse olen sitä mieltä, että maahanmuuttoa pitäisi tarkastella useamman instanssin toimesta.

Turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien ero pitäisi kuitenkin olla määritelty jollain muilla keinoin - kuin esimerkiksi ei-työperäinen maahanmuutto.

En nyt kyllä ihan pureksimatta niele pinnalla olevaa ajatusta elintasoshoppailusta - vaan näen ns. elintasoshoppailun ihmisen oikeutena liikkua vapaasti maailmalla ilman pelkoa siitä mitä hänelle (hän on uskomustensa, tapojensa ja kulttuurinsa puhdas tuotos) tapahtuu.

Se on osa luontoa. Muutos on osa luontoa.

Vastaan taistelijat häviävät aina. Vain sopeutuminen mahdollistaa muutoksen, hyväksynnän ja pysyvyyden.

Ja tämä koskee ihan kaikkia osapuolia tässä järkyttäväksi paisuneessa näytelmässä, jota me saamme olla todistamassa.

Aika parantaa haavat - ja vain aika voi haavat parantaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"vaan näen ns. elintasoshoppailun ihmisen oikeutena liikkua vapaasti maailmalla"

Siitä vaan, mutta suomalaisilla veronmaksajilla ei ole mitään velvoitetta elättää heitä Suomessa täysihoidossa.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Et kai sinä nyt Makkonen puhu KAIKKIEN veronmaksajien puolesta?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pelkästään enemmistön nimissä.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #59

Sinä olet enemmistö... yeeeeeeaaaaaahhhhh... right.

Käyttäjän SeppoRaittila kuva
Seppo Lähdevalo

Noissa on monta perusteltua näkökantaa...
Joka tapauksessa parantavinta ja yksinkertaisinta olisi se, että Suomi laittaisi "rajat kiinni" ja ottaisi pakolaisleireiltä ja ehkä muualta kaukaa Suomen rajoilta pakolaisiksi varmasti todettuja hädänalaisimpia pakolaisia määrän, joka olisi edes jotenkin Suomen kansan enemmistön hyväksymä. Ja kuljetuttaisi heidät Suomeen.

Tulisi halvemmaksi kuin nykypolitiikka, missä iso osa turvapaikanhakijoista käy vähän aikaa oleskelemassa Suomessa. - Heitä pitää elättää ja kotouttaa mutta he eivät saa tehdä työtä yms. eivätkä he siksi voi hyvin ja se näkyy.

Ainakin kolme eri irakilaista on puhunut "elintasopakolaisista", tässä yksi (tietoa on niin paljon etten lähde nyt etsimään niitä kahta muuta tiedostoistani):
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomes...

Tässä tutkija kirjoittaa: "Myös Danish Refugee Councilin selvityksessä korostui taloudellisten tekijöiden merkitys: noin 87 prosenttia vastaajista sukupuolesta riippumatta piti taloudellisia syitä (työttömyys, epävarma toimeentulo, resurssien puute) tärkeimpänä vaikuttimena nuorten maastamuutolle. Taloudellisten syiden korostuminen on ymmärrettävää kun otetaan huomioon, että somalinuorten työttömyysprosentti on erittäin korkea."
http://afrikansarvi.fi/issue9/95-artikkeli/258-eur...

Toimituksen poiminnat