anttiolavisalonen Sub specie aeternitatis

Politiikkaa se on populismikin.

Keskisuomalaisessa ilmestyneessä vastineessaan Teuvo Hakkarainen kysyy lukijan mielipidettä hänen kohdallaan tällä hetkellä jälleen vellovaan kohuun siitä, että hänet ollaan tulkittu toistamiseen - tai ehkä nyt jo kuudennen kerran - väärin. Tällä kertaa kyseenalaistuksen kohteeksi on noussut Hakkaraisen kansanryhmään vastaan suunnattu kiihottaminen. Hakkarainen ei omaan tosimiesmäiseen tapaansa kuitenkaan myönnä tehneensä mitään väärää.

Mikäli nyt olen käsittänyt oikein, perustuu Hakkaraisen rääväsuinen, tosisuomalainen imago pitkälti "neekeri" ja "homottelu/lesbottelu" - kommentointiin ja ajatuksiin jotka luotaavat sitä, että "homous" olisi jollain tapaa sairasta, ja että "homot/lesbot" voitaisiin ulkoistaa ahvenanmaalle, mutta myös siitä, että "neekerit on laiskoja". Jos tällaista linjaa ei ymmärrä muuttaa - ei se mielestäni tee ihmisestä mitenkään suoraselkäistä vaan pikemminkin se osoittaa kuinka pieni maailmankuva tällaisella ihmisellä on ja kuinka surullisessa jamassa Suomalainen tosimies on.

Juoppoja, eli alkoholisteja on varmaankin jokaisessa kaupungissa, kylässä, puolueessa ja korttelissa. Väkivaltaisia juoppoja eli alkoholisteja yhtälailla. Sitten - kun on vuosia tehnyt työtä ihmisten parissa jotka ovat saaneet maistaa sitä "suoraselkäisen" juopon suomalaisen sankarimiekkosen nyrkkiä yhä uudestaan ja uudestaan, niin oppii alkoholismista sen yhden, varsin merkittävän asian; juoppo on aina oikeassa - eikä muuksi muutu. Eikä juoppo ole sen kummempi päihteidenkäyttäjä kuin kunnon vanhanliiton heroinisti. Yhtälailla heroinisti on aina oikeassa - se on se tapa, jolla juoppo ja heroinisti selittävät maailmaa - se on nimenomaan se tapa, jolla juoppo ja heroinisti ovat oppineet tulemaan toimeen; sillä vain olemalla jotain mieltä - loppuun asti voidaan itselleen oikeuttaa juopottelu, huumeiden käyttö ja mielipiteiden pohjaton mustavalkoisuus.

Se mikä Juopon ja heroinistin kohdalla kuitenkin on merkittävää on, että tätä nykyä yhä useampi alkoholisti, huumeidekäyttäjä tajuaa hakeutua avun piiriin. Yli puolet heistä onnistuu muuttamaan elämänsä kulkua niin, että esimerkiksi perhesuhteet, kyky käsitellä toisia ihmisiä muutenkin kuin objekteina muuttuu ja elämänlaatu paranee. Toki repsahduksiakin tulee, mutta se ei tarkoita, että ihminen olisi epäonnistunut tavoitteessaan.

Voidaanko Teuvosta sanoa samaa? Onko Teuvo muuttanut asennettaan? Aikooko Teuvo muuttaa asennettaan. Onko vallasta tai näkyvyydestä tullut Teuvolle riippuvuuden kohde?  En tiedä.  Mitä olette mieltä; onko tämäkin artikkeli vain silkkaa vasemmiston homo- ja suvakkipropagandaa, jolla ahkera sahuri yritetään tuupata näyttämään rasistiselta moukalta, joka aina silloin tällöin ottaa kunnon kännit ja aina silloin tällöin muistuttaa meitä siitä, kuinka syy suomen ongelmiin on "neekeriukoissa", "vasemmistossa", "viherpiipertäjissä" ja "hinttareissa". Ongelma ei suinkaan ole siinä, että maamme lainsäädäntöä, työläisten asiaa, kansallisen hyvinvoinnin tilaa on säätämässä neekeriukkolausuntoja antava homokammoinen, ajoittain varsin näkyvästikin juopotteleva sahuri tiettömien teiden takaa. Vai onko? Ja niiltä osin Teuvon lausuntoihin on jokaisen pelokkaan, pienen suomalaisen helppo yhtyä. Vastauksen esittämääni kysymykseen antaa kenties parhaiten - yllätävää kyllä SUOMEN UUTISET.

Haluan painottaa, että en väitä Hakkaraisen olevan juoppo, enkä heroinisti. Käytän näitä kahta vertauskuvana itsepintaisesta ajattelusta, johon ollaan sekoitettu mustavalkoista ajattelua, populismia, poliittista teokratiaa, jossa jumalkuvina toimivat ne joiden toiminta kavahduttaa eniten ja joiden tapa-ajattelu noudattelee pitkälti valheellista oklokraatiaa. Valitettavasti "me kansa", olemme lähteneet tähän juttuun mukaan. Tosiasiassa - ongelmat eivät ratkea kun huomio niistä viedään näille urille ja tällaisen aatteen paloon. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siltä varalta etten ole ainoa jonka piti etsiä oklokratian määritelmä. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Oklokratia

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Juu, anteeksi. Kirjoitin sen väärin. Ei siis oklokraatia vaan oklokratia.

Kiitos :)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta Hakkarainen edustaa sitä suurta joukkoa suomalaisista, jotka ovat älyllisesti hieman vajaita. Heidän älyllinen vajautensa ei tule siitä koskaan muuttumaan. Se johtaa siihen, etteivät he itse kykene koskaan muuttumaan tai muuttamaan käytöstään, sillä se vaatisi kykyä hahmottaa ja käsittää asioita.

Eivät he ole ongelma, mikä pitää ratkaista. Tai jos ovat, niitä löytyy kyllä muitakin samankaltaisia.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Lausuin joskus "mennäaikoinani", että "ongelmia jotka raha on tuottanut, ei koskaan ratkaista millään määrällä rahaa.". Sama pätee politiikkaankin. Silti meitä yrittäjiä aina on. Itsekin huomasin tässä taannoin omaavani vasemmistolaisia ajatuksia niissä määrin, että hyppäsin vasemmistolaiseksi ihan virallisestikin.

Vielä jännempi homma oli se, että punnitessani puoluekantaani kiikuttelin neljän eri vaihtoehdon välillä - nimittäin kokoomuksen, SDP:n, Vihreiden ja vasemmiston. Syitä jotka johtivat sittemmin vasemmistoon taitavat olla ne verenperintönä hankitut "hus pois työläistenkakara" huudahdukset, jotka lapsuuttani Nokian koskenmäessä varjostivat aina kun yritin tehdä tuttavuutta jonkun muun kuin "omienkaltaisteni" perheiden lasten kanssa.

Näin jälkikäteen kun miettii, niin ne lienevät vaikuttaneet vähänniinku' kaikkeen mitä olen elämässäni tehnyt.

Luulen, että jollain tapaa Hakkaraisen asenteeseen on vaikuttanut se - miten hän on elänyt elämänsä. Ja se missä hän on elänyt sen. Ei siitä ketään voi syyttää. Mutta muuttua voi aina - jos vain haluaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Periaatteessa ihminen kykenee tekemään mitä vaan. Todennäköistä se ei ole.

Kun ei halua, koska ei osaa hahmottaa mitään ogelmaa. Tai ei kykene eristämään osia itsestään. Kyky siirtää tyydytystä puuttuu.

Minä yritän koiralleni kovasti opettaa, ettei maasta saa syödä mitään. Silti se ei koskaan opi sitä, sillä se haluaa syödä maasta kaiken - myrkkyineen ja koukkuineen. Ei ole mitään keinoa saada sitä käsittämään asiaa. Voin vain olla tarkkana ja huutaa "irti" aina kun se nappaa pusikosta jotain.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #9

En edes halua lähteä vertaamaan tätä tilannetta Suomenpystykorvan urospentuuni, joka pääkkönä ei "irti" huudosta juuri muuta tee kuin kiihdyttää tahtia. Metsästysreissuilla meillä on ollut myös pientä sanaharkkaa siitä kumman tulisi saada pitää isännän ampuma, mutta koiran haukkuma lintu. :/

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #14

Pystykorvalla kyse on muustakin. Ne ovat eittämättä älykkäitä koiria, mutta aika itsepäisiä. Kun olin lapsi, omamme seurasi minua toisinaan kouluun. Istui oven edessä koko päivän ja kun koulu oli ohi, jatkoimme kotiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#2 Ehkä älykkyydelläkin on osansa mutta eikö kysymys ole kulttuurisista malleista joissa kömpelyyttä silitetään myötäkarvaan. Siis Janten laki. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Janten_laki

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kulttuuriset mallit muodostuvat kulttuurin ihmisten mukaisiksi. Jos jokin malli on huono ja epäkäytännöllinen kulttuurin ihmisille, se tippuu pois tai tarttuu huonosti, vaikka sitä miten pakottaisi.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Nojoo, Janten laista saisi varmaan aika pitkää polemiikkia aikaiseksi. Ehkä ak:n pitää vähän ensin perehtyä tähän asiaan tarkemmin. :)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

ak = allekirjoittanut. Toisinsanoen; minun pitäisi tutustua Janten lakiin ensin vähän - ennen kuin voin siitä mitään sanoa. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hakkaraisen tyyli puree kuitenkin sen verran, että menee läpi eduskuntavaaleissa. Se ei kuitenkaan ole ihan mikään helppo temppu saada niin paljon ääniä, mitä hän sai viime vaaleissakin.

Ketä tästä sitten voi syyttää?

Sehän on siteä demokratiaa, nauttikaamme siitä. :)

Kansa on oikeassa aina.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Kansa on oikeassa, mutta se ei tarkoita etteikö poliitikolla olisi vastuuta tekemisistään ja sanomisistaan.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#15
Varmasti menee.
Mitä enemmän vihervasemmisto meuhkaa sitä parempi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onneksi Suomalaiset enemmistönä ovat kyllä viisaita, Amerikassa tuo älykääpiö Trump saa paljon kannatusta puheillaan.

Hakkarainen on tuollainen miniTrump, ja ihan viihdyttävä narri. :)

Toimituksen poiminnat