anttiolavisalonen Sub specie aeternitatis

Vihreiden heikot kannatusluvut eivät ole yllätys.

"Oliko ennen helpompaa olla uskovainen? Nykyisin omaa uskoa ei ole yhtä helppoa tuoda esille esimerkiksi työelämässä. Kristittyjä ollaan työntämässä kaappiin samalla kun kaikki muut ovat tulossa kaapista ulos"

Tämän siivittämänä facebookseinäni loisti hetken aikaa Kokoomusystävieni, persuystävieni ja ylipäätänsä oikeistoihanteisiin nojaavien ystävieni kommenteista, kuinka joku "viimeinkin uskalsi sanoa sen mitä me KAIKKI halusimme sanoa".

Tämä ja moni muu kovien koservatiivisten arvojen uudelleenlämmittelyjen tapa tuntuu nostavan yhä uudestaan ja uudestaan päätään. Pirstaloituneiden oikeistopuolueiden asfaltinraoista syöksee yhä useammin vanhojen arvojen puolesta puhuvia tahoja, ja erityisesti mahdollisimman tökeröin sanankääntein. Tämä omalta osaltaan viestii myös siitä politiikan tilasta, jossa totuudesta on tullut "vapaudut vankilasta" - kortti ja ennenkaikkea "sananvapauden alttarilla" kirkkaan sinisellä liekillä palava Läntisen maailman symboli - riippumatta siitä, horjutetaanko tällaisella sananvapaudella niitä Läntisen maailman peruarvoja, joiden muassa mm. sananvapaus ollaan meille perusteltu. 

Matkan varrelle on  mahtunut jos jonkinlaista. Ei ole aikaakaan siitä kun eräs Kykypuolue Kokoomuksen edustaja ihmetteli "mitään tekemättömiä" Balkanin tummia, ja siitä - kun Saul Schuback kyseenalaisti "heikomman aineksen" ihmisarvoa. Eikä ole kovinkaan pitkää aikaa siitä kun Jussi Halla-aho yhdisti näppärästi tietyt rotupiirteet tarpeeseen raiskata naisia, lapsia ja vanhuksia. Mistä hieman kääntäen päästäänkin uudemman kerran kovien arvojen aikakauden alkuun ja Persujen Jytkyyn. 

Melkoisen verkon ovat Oikeistomieliset puolueet kutoneet silmiemme eteen. Samalla kun Puhemies Risikko asettaa Kristinuskon ja Homoseksuaalisuuden "kaapista tulemisen" vastatusten heittelee Pääministerimme äärioikeiston lanseeraamaa Vihervasemmisto - nimitystä juuri siinä mielessä, jossa äärioikeisto sitä käyttää; samaan tapaan kuin Mustaihoisen henkilön haukkumanimitystä käytetään; unohtamatta sitä, että peruste - miksi äärioikeisto vihervasemmisto - nimitystä voi käyttää on täysin sama, kuin se, miksi äärioikeistomieliset voivat kutsua mustaihoista "neekeriksi". 

Näin vasemmiston rivijäsenen näkövinkkelistä Vihervasemmistolaisuus ei ole ollenkaan paha nimitys. Itse ainakin kannatan vihreitä ja vasemmistolaisia arvoja - joihin mielelläni luen kuuluvaksi juuri humaanit, tasa-arvoon pyrkivät ja tasa-arvoa edistävät, ihmisoikeuksien mukaiset ja luontoarvoja kunnioittavat, mutta myös metsästyksen, kalastuksen ja maatalouden säilyttämisen osana Suomalaista kulttuuria. Mielelläni käytän myös äärimmäisen oikeistolaisia arvoja kannattavia henkilöitä kuvatessani nimitystä äärioikeistolainen

Kun tähän ynnätään #metoo - kampanjan kärkinimen Asia Argenton sekoilut 17 vuotiaan pojan kanssa, ja siitä pääosin oikeistolaisten piireissä seurannut koko kampanjan alasajamista ja jo oikeudessa tuomittujen ahdistelijoiden ja raiskauksesta tuomittujen miesten ja naisten tuomioiden poistamista vaativa sekoilu, voitaneen todeta, ettei ole millään tavalla ihme, että Vihreiden kannatusluvut laskevat. Touko Aallon vierailu tukholman Pride-tapahtumassa oli erityisesti aivan kohtuutonta. Vaikka kukaan ei oikein osaakaan sanoa miksi. Äänenpainot ovat kuitenkin sitä luokkaa, että seksuaalivähemmistöjen juhliin ei tulisi millään tavalla ottaa kenenkään osaa, koska homoseksuaalisuuden pitää mennä takaisin (kaappiin) piiloon. Ja samaan hengenvetoon puolustellaan omia poliittisia rähmäilyjä sillä, että seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat islamistien ja likimain kaikkien vieraiden arvojen mukaan uhattuja, samoin kuin naisten, lasten ja vanhusten oikeudet. 

Ja vielä kun muistetaan "poliittiseksi operaatioksi" leimattu - Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen tempaus koskien taannoista pakkopalautusgatea, niin soppa alkaa olemaan kasassa. Kansalaiset ovat vähä vähältä uineet kovien arvojen tasalle ja Vihreiden pehmeät, humanistiset ja lempeät arvot eivät enää iske - paitsi tietenkin opiskelijoihin, naisiin, seksuaalisiin vähemmistöihin. Toisinsanoen - omalta osaltaan niihin samoihin porukoihin, joiden asialla Vihervasemmisto on vuodesta toiseen häärännyt. 

Poliitikkojen usko siihen, että asiat palautuvat vaalien jälkeen neutraaliin muotoonsa - ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeudet säilyvät aika ajoin heidän typerienkin vertaustensa jälkeen - on luotaantyöntävän läpinäkyvää. Sama koskee oikeita poliittisia pakolaisia, turvapaikanhakijoita, työttömiä, kehitysvammaisia, päihdeongelmaisia ja kaikkia niitä tahoja, jotka esim. vaativat työstä sellaista palkkaa, jolla pystyy perheensä elättämään. 

Internetin aikakauden kaikki on kuitenkin uudelleenkatsottavissa ja uudelleentarkasteltavissa. Poiliitikkojen arvovalta murenee vähä vähältä aina kun joku uskaltaa kurkata verhon taakse, menneisyyden syntilistoihin ja kysyä "tämänko me todella halusimme..".

 

www.mielenkartta.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tekisi mieli kysyä mitä konkreettisia tekoja vasemmistovihreänä pitäisit prioriteettilistan kärjessä, mutta utuisen maailmoja halaavan blokisi perusteella tuskin näkisin mitään tosissaan otettavaa sepustusta.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Hei, Jarmo.

koska et alentunut esittämään itse mitään konretiaa - saati prioriteetteja, joilla oletettavasti haluaisit yhteiskunnan ja ihmisarvon asiaa (?) kehittää, niin näen mahdollisuudekseni listata summamutikassa muutamia täysin oman kiinnostukseni piiriin kuuluvia - mielestäni tärkeitä arvoja yhteiskunnan ja ihmisarvon asialla;

- Perusopetuksen uudelleenjärjestäminen. Perusopetukseen pitäisi mielestäni ynnätä kahdesta neljään vuoteen lisää opintoja. Nämä olisivat lukio/ammattikouluopinnot, jotka omalta osaltaan antaisivat kaikille perusopetuksen saaneille suomalaisille nuorille ensimmäisen ammattiosaamisen perusteet ja lisää tiedollista pohjaa yhteiskunnallisten asioiden hahmottamiselle. Tällöin esim. populistinen liikehdintä äärioikealla loppuisi kuin seinään. Toisinsanoen - kun ei olisi pettyneitä, köyhiä ja huonostivoivia ihmisiä, ihmiset osaisivat ajatella hieman pidemmälle kuin vain siihen ensimmäiseen osoitettuun syylliseen asti.

- Kokonaispoliittinen asioiden tarkastelu. Tämä olisi omiaan esim. sote - menojen karsimisessa; SOTE - menot nähdään edelleenkin täysin irtonaisena osana muusta yhteiskunnasta ja pitkälti juuri tästä syystä SOTE - palveluiden kohtaloksi onkin muodostunut tuottaa ainoastaan menoja. Pääasiassahan sote - menot kuitenkin muodostuvat siitä, että sotepalveluntarpeeseen ei vastata palveluntarvitsijoiden tarpeen mukaisesti vaan pääsääntöisesti palvelutuotannon ehdoilla. Tämä malli muodostaa ikävän noidankehän, jossa tarve kumuloituu ja moninaistaa tarpeen muotoja, luo lisää menoja ja kasvattaa tarpeen monialaisuutta.

- Yrittäjien säätelyyn pitäisi voida aktiivisemmin puuttua. Tähän olisi hyvä kuitenkin sisäistää yhteiskunnallisen säätelyn mekanismi, jossa puututtaisiin aktiivisesti harmaan talouden kehittymiseen, vähennettäisiin säätelyä kollektiivista hyvää tuottavien (työpaikkoja, veroeuroja, oppisopimuspaikkoja, lisäarvoa muulle paikalliselle yrittämiselle jne) yritysten kohdalla ja painotettaisiin yksityisten yritysten rinnastamista mm. sivutoimiseksi yrittämiseksi ja sellaisen yrittämisen kannalta jolle yhteiskunnassa on todellista tarvetta. Näin yrittäjien konkursseista johtuvia yhteiskunnallisia menoja voitaisiin vähentää huimasti.

Mutta kuten alussa totesin, Jamppa - olisi kiva kuulla sinun prioriteettilistauksesi ja pohtia sitten yhdessä - että miten tästä eteenpäin, vai onko yksinkertaisesti liikaa, että olen tällainen maailmaahalaaja vihervasuri.

Ai joo - ja tuohon listaukseen vielä; erottaisin korkeakoulutuksen kokonaan markkinatalousvetoisuudesta. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen suurin ongelma on pitkään jatkunut työttömyys eli irti yhteisvelkavaluutasta ja oma keskuspankki, valuutalle Suomen talouteen sopiva arvo ja työttömät töihin. Velkatalous on se joka pakottaa tinkimään joka asiasta ja kallis euro pitää Suomen viennin ja samalla työllisyyden pohjalukemissa.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Mistä luulet, että työttömyys johtuu? Tuotanto ollaan siirretty pääosin viimeisen 18 vuoden aikana suomesta pois - halvemman tuotannon maihin.

Yli 70% suomalaisista opiskelijatutkinnoista valmistaa kansalaisia tuotannon alan töihin.

Ehdotuksia matalapalkka-alojen lisäämisestä ollaan nostettu viimevuosina yhä enemmän esiin mm. Kykypuolue Kokoomuksen leiristä.

Minipalkasta on esim. pohjoissuomen turistipisteissä tullut uusi normaali. Tähän kun ynnätään valheellisin perustein luotu KIKY, aktiivimalli jne, niin tarvitseeko asiaa sen kummemmin avata?

Koulutuksesta leikataan kaikilta osin.

#syllogismi

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mistä luulet, että työttömyys johtuu?"

Suurin syy, valuutan arvo liian korkea, ei synkronoi Suomen talouden kanssa.

Toimituksen poiminnat