anttiolavisalonen Sub specie aeternitatis

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 36 min 8 s sitten

Rakennusliitto: ”Palkka 2,90 €/h – Tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys”

1 tunti 53 min ago

Rakennusliitto kertoo julistaneensa saartoon yrityksen, joka maksoi työntekijöilleen vain 2,90 euron tuntipalkkaa.

”Nyt saavutettiin toistaiseksi voimassa oleva tämän vuosikymmen alipalkkaennätys”, liitto sanoo tiedotteessaan.

”BM Turku Oy:n Paraisten tehtaalla työskenteli Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n alihankkijana latvialainen Katana Serviss –niminen yritys. Kun yrityksen työntekijöiden palkkasaatavia selvitettiin, palkkakuitista ilmeni, että työntekijöiden tuntipalkka oli 2,90 eruoa tunnilta”, Rakennusliitto kertoo.

Kaksi otteluvoittoa tarvitaan vielä – Huuhkajat ollut lähempänäkin

2 tuntia 9 min ago

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kesti paineet Ateenassa torstaina. Kreikka voitti 1-0, mutta maalin tappiokin riitti suomalaisille Kansojen Liigan lohkovoiton varmistamiseen.

Peliesitys ei ollut suomalaisilta kaikkein paras, mutta henkisellä puolella lähtökohtakin oli haastava. Ja vastustajan pelaajaluetteloa tarkastellessa Suomi pelasi paperilla parempaa joukkuetta vastaan.

Alma Median suurin omistaja vaihtui – ”Kauppa on Otavalle merkittävä investointi”

2 tuntia 10 min ago

Otava on tänään tehdyllä kaupalla lisännyt omistuksena Alma Mediasta noin 29 prosenttiin, ja Otavasta tuli Alma Median suurin omistaja.

”Kaupan myötä Alma Mediasta tulee Otavalle strateginen vähemmistösijoitus. Yhtiöllä on vahva asema suomalaisessa mediakentässä ja se on löytänyt uusia ansaintamalleja printtiliiketoiminnan laskiessa. Alma Media on lisäksi saavuttanut mielenkiintoisen aseman markkinapaikkaliiketoiminnoissa Suomessa ja rekrytointipalveluissa kansainvälisesti”, Otavan hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth sanoo Otavan tiedotteessa.

Juha Sipilän neuvonantaja lähtee alentamaan olutveroa – aloittaa Panimoliitossa

2 tuntia 17 min ago

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajakseen Riikka Pakarisen. Hän aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta.

Keskustan entinen varapuheenjohtaja ja europarlamentaarikko Pakarinen on ollut kaksi viime vuotta pääministeri Juha Sipilän (kesk) EU-asioiden neuvonantajana.

Hän on ollut myös Metsäteollisuuden edunvalvontapäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä.

Näkökulma: Kantasuomalainen eläkeläinen voi pian jäädä ilman hoitajaa

2 tuntia 40 min ago

Oli suuri vitsailun aihe, kun sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kannusti suomalaisia ”synnytystalkoisiin” kesällä 2017. Sille nauroi puolueen omakin väki.

Rinne puhui oikeasta asiasta, mutta täysin pieleen mennein sanavalinnoin. Syntyvyys pienenee ja eläkeläisten osuus Suomessa kasvaa.

Tilastokeskuksen tänään julkaiseman väestöennusteen mukaan Suomen väkiluvun oletetaan kääntyvän laskuun vuonna 2035 eli 17 vuoden kuluttua. Suomen väestön määräksi kirjattaisiin noihin aikoihin 5,62 miljoonaa.

Ekonomisti: Nyt petti Suomelta kaksi tukijalkaa – ”Kyyti on kylmää, kun ajatellaan kansantalouden kestävyyttä”

2 tuntia 50 min ago

Työmarkkinakeskusjärjestö STTK:n pääekonomisti Ralf Sund arvioi Tilastokeskuksen tuoretta väestöennustetta STTK:n blogissa.

”Kyyti on kylmää, kun ajatellaan kansantalouden kestävyyttä. Koville joutuu ennen muuta julkinen talous, jonka kontolla on kasvavan vanhusväestön hoivasta huolehtiminen. Painetta veroasteen nostolle on. Myös eläkejärjestelmän taloudellinen kestokyky edellyttää toimenpiteitä”, Sund kirjoittaa.

Keskustalaiset ministerit ja koko Suomen autoala ovat solmineet diilin – koko maan autokantaa ollaan nopeasti uudistamassa

3 tuntia 34 min ago

Suomen autoala on sopinut vastuuministereiden kanssa sopimuksen ilmastoteoista, ilmenee Anne Bernerin (kesk) johtaman liikenne- ja viestintäministeriön sekä Kimmo Tiilikaisen (kesk) johtaman ympäristöministeriön medialle toimittamasta kutsusta.

Kyse on uudenlaisesta vapaaehtoisesta ilmastosopimuksesta, niin sanotusta green dealista. Osapuolet ovat sitoutuneet tiettyihin toimiin, ”jotta autokantaa saataisiin nopeasti uudistettua vähäpäästöisemmäksi”, ministeriöt kertovat.

Hämmästys leviää – Grafiikka Suomen työikäisistä vetää sanattomaksi

4 tuntia 4 min ago

Tilastokeskuksen tänään perjantaina julkistettu väestöennuste on ekonomistien mukaan odotettuakin hurjempi. Ekonomistit ovat jakaneet tilannetta kuvaavia grafiikkakuvia sosiaalisessa mediassa. Näet grafiikat alempana jutussa.

”Väkiluku kääntyy laskuun jo 2035. Edellinen ennuste odotti kasvun jatkuvan ainakin vuoteen 2065”, kommentoi Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Timo Vesala.

Uusi pohjaluku Suomen syntyvyydestä – Vain yksi asia selittää tilannetta

4 tuntia 27 min ago

Tilastokeskuksen tuoreimman väestöennusteen mukaan Suomessa olisi vuonna 2030 alle 15-vuotiaita henkilöitä 760 000, mikäli syntyvyys pysyisi nykyisellä tasolla.

Viimeksi Suomessa on ollut alle 15-vuotiaita näin vähän 1870-luvun lopulla, jolloin maamme väkiluku oli alle kaksi miljoonaa henkilöä. Vielä 1970-luvulla maassamme oli miljoona alle 15-vuotiasta, Tilastokeskus kertoo juuri julkaistussa väestöennusteessaan.

Työttömien karu kohtelu paljastui raportista – ”Lääkärien vastauksista tuli esille väheksyvä asenne”

5 tuntia 40 min ago

Ministeriön raportin mukaan kymmenien tuhansien suomalaisten pitkäaikaistyöttömien pitäisi olla työkyvyttömyyseläkkeellä.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettamat selvityshenkilöt työ- ja elinkeinoministeriön johtaja Tuija Oivo ja lääketieteen tohtori Raija Kerätär luovuttivat torstaina osatyökykyisten työllistämistä koskevan raporttinsa terveysministeri Pirkko Mattilalle (sin) ja työministeri Jari Lindströmille (sin).

”Yritysten työllisyys lisääntyi 31% ja liikevaihto peräti 47%” – Ikääntyvään Suomeen syntyi miljardibisnes

5 tuntia 52 min ago

Ikääntyneiden määrän kasvu ja laitoshoidon purku ovat synnyttäneet Suomeen yksityisen palveluasumisen miljardimarkkinat, kirjoittaa suunnittelu- ja tutkimuspalveluyrittäjä Pekka Lith Tilastokeskuksen Tieto & Trendit -blogissa.

Huuhkajat tappiolla Ateenassa lohkovoittoon – EM-unelma elää!

13 tuntia 17 min ago

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on kahden otteluvoiton päässä paikasta vuoden 2020 EM-kisoihin. Kreikka voitti Suomen torstaina Ateenassa 1-0, mutta Suomelle tulos riitti lohkovoiton ja Kansojen Liigan C-tason lopputurnauspaikan varmistamiseen.

Kreikka tarvitsi voittomaaliinsa suomalaisapua. Albin Granlund ohjasi 25. minuutilla omiin Lukas Hradeckyn pelastuksesta.

Kreikka olisi tarvinnut vielä toisen maalin. Joukkueen rakentelu oli vain hidasta ja Suomi puolusti uhrautuvasti. Paulus Arajuuri ja Joona Toivio hoitivat hommansa toppariosastolla mallikkaasti.

Kärpät jyrää Liigassa – yleisömäärissä ei näy

15.11.2018 22:53

Oulun Kärpät palasi maaottelutauolta voittoisana lyötyään torstain kotiottelussaan Jukurit 4-0. Ottelu ratkesi jo toisessa erässä, jossa Kärpät teki kolme maalia avausmaalin synnyttyä avauserässä.

Kolmannen erän luonnetta kuvaa hyvin, että Kärppien maalivahdin Jussi Rynnäksen tarvitsi torjua vain kerran. Jukurit oli täysi vastaantulija.

Kärpät on hävinnyt viimeisestä 17 ottelustaan vain yhden. Toisena olevaa TPS:ää Kärpät on yhdeksän pistettä edellä. Kolmantena oleva HPK on jäänyt Kärpistä jo 16 pistettä.

St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu – Suomella nyt sauma isoihin tekoihin

15.11.2018 20:53

Afrikan metsittäminen sekä metsäkadon pysäyttäminen on tärkeimpiä ilmastotoimia ja vaatii välittömästi isoja kansainvälisiä panostuksia, katsoo useita afrikkalaisia kaupallisia metsityshankkeita jo nykyisin rahoittava Suomen valtion kehitysrahasto Finnfund.

Afrikan metsittämisen potentiaalinen vaikutus ilmastotaistelussa on aivan eri luokkaa kuin vaikkapa Euroopan hiilinielujen kasvattamisen, ja Suomella on pian ainutlaatuinen tilaisuus vaikuttaa asian edistämiseen EU:n puheenjohtajamaana.

Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä

15.11.2018 19:02
Suomi aikoo selvittää Lapin alueen GPS-häirintää Venäjän kanssa, tiedottaa ulkoministeriö.   Viime viikolla Naton Trident Juncture -harjoituksen aikana todetun GPS-signaalin häirinnän tutkintaa on jatkettu tällä viikolla suomalaisviranomaisten toimesta. Suomi pitää Norjan signaalihäirinnästä tekemiä havaintoja luotettavina.   Asian teknisiä yksityiskohtia ei ole syytä avata julkisuuteen laajemmin, ulkoministeriö toteaa tiedotteessaan.  

Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin – Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan

15.11.2018 18:18

Oppositiopuolue sdp vauhdittaisi Suomen siirtymää pienipäästöisten autojen ja sähköautojen aikaan. Puolueen ajoneuvolinjaus käy ilmi sen vaihtoehtobudjetista, joita käsiteltiin eduskunnassa keskiviikkona.

Sdp esittää varjobudjetissaan sähköautoilun voimakasta edistämistä. Uudistuksen kärki olisi työsuhdeautot.

Taas uusi pohjakosketus Suomen syntyvyydessä? – Tutkija: Nyt käsillä on aito murros, nuorilla rankka kuva ”prismaperheistä”

15.11.2018 18:03

Suomessa syntyy nyt historiallisen vähän lapsia. Viime vuonna tehtiin jo pohjaennätys, kun Suomessa syntyi Tilastokeskuksen mukaan 50 321 lasta. Se on pienin luku sitten katovuoden 1868. Tosin sillä erotuksella, että katovuonna suomalaisia oli noin 1,75 miljoonaa eli kolme kertaa vähemmän kuin nyt.

Pentagon teki jättitilauksen Suomeen tarjotuista hävittäjistä – 255 F35-konetta huimaan hintaan

15.11.2018 17:16

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon tilaa Lockheed Martinilta 255 F-35-häivehävittäjää, kertoo The Daily Mail.

Kauppahinta on 22,7 miljardia dollaria. Lockheed Martin saa ennakkosuorituksena kuusi miljardia dollaria. Vertailun vuoksi: Viron valtion vuosibudjetti on noin 10 miljardia euroa ja Suomen noin 55 miljardia.

Eroaalto Britannian hallituksessa – ”Tämä on vakavaa”

15.11.2018 14:04

Britannian hallituksen brexit-neuvotteluja johtanut brexit-ministeri Dominic Raab on eronnut erosopimuksen vuoksi. Myös työminisnteri Esther McVay ja kolme apulaisministeriä on lähtenyt.

Dominic Raab ilmoitti eronsa syyksi sen, että hän on tyytymätön ratkaisuihin, joilla pyritään takaamaan Irlannin rajan pitäminen avoimena. Sopimusluonnoksessa Britannia sitoutuu pysymään tulliliitossa siirtymäajan jälkeen, jos muuta ratkaisua ei ole löydetty kauppaneuvotteluissa. Pohjois-Irlanti noudattaisi Britanniaa tiukemmin EU:n määräyksiä.

Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen?

15.11.2018 13:23

Vasemmistoliiton kärkiteemoja ensi vaalikaudella on työn murros, jonka yhteydessä puolue ehdottaa työajan lyhentämisestä joko lyhempänä työpäivänä tai työviikkona.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson esittää ensi vaalikaudelle kokeilua työajan lyhentämisestä. Uuden Suomen kysely aiheesta tämän jutun lopussa!

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat